PAO:s dirigent
Nicke Packalén

Konsert i Nagu, lördag 15.4 kl. 16

Nagu församlingshem

 

Lördagen den 15 april spelar PAO både klassiska pärlor och tangomusik i Nagu församlingshem. Konserten är en förkortad version av orkesterns 90-årskonsert som hölls i Pargas i november.

Vid konserten i Nagu bjuder PAO på ett plock ur den mångsidiga repertoaren med solister ur de egna leden. I den klassiska avdelningen blir det musik av bl.a. Grieg, Dvořák och Jenkins. Dessutom spelar orkestern ett flöjtverk av fransmannen Benjamin Godard med orkesterarrangemang av PAO:s egen ”hovarrangör” Johan Cantell.

Speciellt är att flöjtsolisten Anna-Maria Bühler normalt spelar kontrabas i orkestern. Flöjten är dock hennes egentliga instrument och hon har tidigare fungerat som flöjtist i ett flertal stadsorkestrar i Finland samt vid Nationaloperan i Helsingfors. Hon säger att hon njuter mera av musicerandet när det inte är hennes huvudsyssla.

Konsertens tangoavdelning bjuder framför allt på argentinska rytmer. Det blir bland annat Libertango och Oblivion av Astor Piazzolla. Som gästande sångare får vi dessutom höra Sauli Luttinen i den traditionella finska tangon Satumaa.

Konserten börjar kl. 16. Biljetter á 15€ (5€ för under 20-åringar) fås vid dörren.

Varmt välkommen!